Afvallen met Shakes: Wat Kan Je Verwachten?

In de wereld van afslanken en diëten is veel informatie te vinden. Het is echter goed zoeken in deze oceaan van informatie wat werkt en wat niet werkt. Het is belangrijk om niet onmogelijke verwachtingen te creëren. Eén ding staat vast: afvallen met shakes is zeker mogelijk.

Hoe werkt het?

Hoe kun je afvallen door shakes toe te voegen in je dieet? Het concept van afvallen met shakes is gebaseerd op het vervangen van maaltijden met een shake. In plaats van een traditioneel ontbijt en de typische avondmaaltijd van zes uur drink je een shake vergezeld van soep of een reep.

Aanbevolen: https://be-slank.nl/

Aan het einde van de dag zul je merken dat je door het drinken van shakes minder energie binnenkrijgt. Aankomen wordt over het algemeen veroorzaakt door een teveel aan energie. Als je deze overmaat aan energie niet inneemt, hoef je het ook niet af te vallen.

Waarom wel of niet shakes drinken?

Waarom is afvallen met shakes een effectieve manier om af te vallen? Hieronder vind je pluspunten en de minpunten van deze methode om gewicht te verliezen.

Pluspunten:

– Shakes zijn niet rijk aan energie. Hierdoor heb je aan het einde van de dag een lage energie inname met als resultaat dat je, in plaats van aankomen, gewicht zult verliezen.

– De porties zijn van te voren bepaald. Hierdoor voorkom je dat je te grote porties neemt. Je kunt je dus niet vergissen.

– Shakes hebben over het algemeen een zoete smaak waardoor veel mensen geen problemen hebben met het volhouden van dit dieetplan.

– Het voorbereiden van shakes kost weinig tijd aangezien je enkel het poeder hoeft op te lossen in melk, yoghurt of water.

Leestip: https://be-slank.nl/3-fasen-eiwitdieet/

Minpunten

– Met het afvallen met shakes verbeter je niet je discipline. Wanneer je dus weer terug gaat naar je oude dieet, zal het lastig worden om de pondjes af te houden.

– Het dieet is individueel opgesteld. Dat betekent dat je, tenzij de hele familie meedoet met het plan, afzonderlijke maaltijden zult eten.

– Er is weinig variatie mogelijk als het aankomt op smaak. Shakes staan bekend om hun zoete smaak.

– Het drinken van een shake is in de meeste gevallen niet vullend genoeg. Shakes bevatten niet alle bouwstoffen die het lichaam nodig heeft. Daarom is een reep, een stuk fruit of een kom soep naast de shake noodzakelijk.

– Het volgen van een dieet gebaseerd op shakes is meestal duurder dan een normaal voedingsplan.